Превртачи (кипери) казани за ракија

Казани за дестилација на алкохол со капацитети од 60L, 80L и од 100L и вградена рачна мешалка. Комплет опрема со ладилник и термометар. Користење на дрва или плин. Лесен за употреба и одржување. Казани предвидени за домашна употреба и производство на ракија во средни количини. Казаните превртачи се многу практични за време на дестилацијата (варењето на ракијата) поради едноставното полнење и празнење. Ложиштето има вградено рачка за извртување на горниот дел и на тој начин се истура комињето од казанот.

 

Prevrtac 60 L PH 30

Казан 60L (со мешалка)

55.350 МКД / €900

Prevrtac 80 L PH 30

Казан 80L (со мешалка)

61.500 МКД / €1000

PREVRTAC 100 L PH 30

Казан 100L (со мешалка)

66.420 МКД / €1080

Нарачки и информации:

тел. 070-309-905  info@kazanizarakija.mk