Дајмонд казани за ракија

Казани за дестилација на алкохол со капацитети од 120L, 160L, 200L и 350L. Комплет опрема со ладилник, вградена електрична мешалка со редуктор и термометар. Користење на дрва или плин. Овие казани имаат вградена врата за полнење со ферментираната овошна смеса што овозможува лесно користење без размонтирање на казанот. Отворот за празнење на комињето е изработен од месингани делови со кугласт вентил од 4 цола. Во моделите Дајмонд се вградени најквалитетни и најмасивни материјали кои гарантираат долг век на траење. Дното на бакарниот казан е 4.00 mm, странично од 1.5 mm до 2.0 mm. Ложиштето е од ладно валан челичен лим со дебелина од 2mm. Вклучени се и следните делови: бакарна уливна инка и бакарен држач за алкохолметар.

 

 

diamond 120 L

Казан 120L

159.290 МКД / €2590

diamond 160 i 200 litri

Казан 160L

180.800 МКД / €2940

diamond 160 i 200 litri

Казан 200L

196.800 МКД / €3200

Dajmond kazan 350L

Казан 350L

289.000 МКД / €4700

Нарачки и информации:

тел. 070-309-905  info@kazanizarakija.mk