Стабилни (со испуст) казани за ракија

Казани за дестилација на алкохол со капацитети од 120L, 160L и 200L. Комплет опрема со ладилник, вградена рачна мешалка и термометар. Користење на дрва или плин. Лесен за употреба и одржување. Казани за печење ракија предвидени за домашно и професионално производство на алкохолен дестилат во средни и големи количини. Овие казани имаат вградена врата за полнење со ферментираната смеса што овозможува лесно користење без размонтирање на казанот. Отворот за празнење на комињето е изработен од месингани делови со кугласт вентил од 3 цола.

Stabilen kazan 120 L nov

Казан 120L

101.480 МКД / €1650

Stabilen kazan 200 L so ispust

Казан 160L

113.780 МКД / €1850 

Stabilen kazan 200 L so ispust

Казан 200L

126.080 МКД / €2050

Нарачки и информации:

тел. 070-309-905  info@kazanizarakija.mk