Казан за ракија Перформанс 100L (на плин)

Performans 100 litri na plin 2

Нарачки на тел. 070-309-905

емаил: info@kazanizarakija.mk

**Плински горилник 3.690 ден / 60 EUR

307.500 МКД / €5000

ГАЛЕРИЈА

ТЕХНИЧКА СПЕЦИФИКАЦИЈА

Модел

Перформанс (со колона) на плин

Литража

100L

Бакарно дно 

1.5 mm

Бакар странично

1.0 mm

Ложиште

Инокс

Ладење

Вградено (проточно)

Ректификациска колона

3 сегменти (ѕвонасти подови)

Мешалка

Електромоторна мешалка

Отвор за полнење

Вграден

Испуст

Кугла вентил 3 цола (7.5cm)

Дополнителна опрема

Корпа за џин

Сегменти на колоната

Димензии на казан

Висина: 180 cm
Ширина: 62 cm

Тежина на казан

105 кг.

Просечна јачина на добиениот алкохол

75% vol.

Дигитален термометар и апликација за мониторинг на температурата на 6 точки

1. Комиње;
2. Дефлагматор;
3. Комора со бакарно полнење;
4. Спојна цевка;
5. Ладилник;
6. Дестилат (алкохол)

Вид на бакар

Електролитски бакар
99.99%

Вид на лемење

Бакарно

Спојување (лепење)

Херметички и механички (со силиконски прстени)

Производител

DES Србија

Гаранција

24 месеци

Сите цени се со 18% ДДВ

Плаќањето се врши единствено во денари.

Нарачки и информации:

тел. 070-309-905  info@kazanizarakija.mk